De papiersoorten van Zo Mooi

De papierkeuze maakt jouw kaart helemaal compleet. Wij hebben 12 mooie en stevige papiersoorten in ons assortiment, allen van hoge kwaliteit. Iedere papiersoort heeft zijn unieke uitstraling en bepaalt zo hoe je ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien.

Wil je graag advies over welk papiersoort het beste past bij jouw kaart? Neem gerust contact met ons op, we adviseren je graag.

De standaard papiersoorten

Natuurkarton

Wil je een stevig kaartje met een matte uitstraling? Dan is natuurkarton voor jou de beste keuze. Natuurkarton is een hagelwitte kartonsoort, alle kleuren worden mooi en krachtig en de achtergrond blijft helder wit. Deze 340 grams papiersoort is lekker stevig en wordt bij kaarten het meest gebruikt.

  • *  340 grams
  • * Stevige papiersoort 
  • * Matte uitstraling
  • * Meest gebruikte papiersoort
  • * Geschikt voor alle soorten kaarten

 

Coated Karton

Dit papier geeft je een kaartje een mooie glans. De papiersoort is niet spierwit maar heeft een warme ondertoon, hierdoor worden de kleuren van je kaart ook wat warmer. Deze papiersoort is ook beschikbaar voor kaarten met folie.

* 300 grams
* Stevige papiersoort 
* Zachte glans aan de voorkant en een matte binnenzijde
* Warme kleuren
* Geschikt voor alle soorten kaarten en mooi bij foliedruk.

 

Mat Coated Karton

Dit papier geeft je een kaartje een extra mooie glans. De papiersoort is niet spierwit maar heeft een koele ondertoon, hierdoor worden de kleuren van je kaart ook wat koeler. Deze papiersoort is ook beschikbaar voor kaarten met folie.

* 300 grams
* Stevige papiersoort 
* Meer glans aan de voorkant en een matte binnenzijde
* Koele kleuren
* Geschikt voor alle soorten kaarten en mooi bij foliedruk.

 

Soft Touch

Dit papier met een fluweelzachte coating geeft je een kaartje een mooie velvet touch. De papiersoort is niet spierwit maar heeft een koelere ondertoon, hierdoor worden de kleuren van je kaart wat dieper en koeler. Deze papiersoort is niet beschikbaar voor kaarten met folie.

* 300 grams
* Stevige papiersoort 
* Fluweel zachte coating
* Diepere koelere kleuren
* Geschikt voor alle formaten kaarten

 

Zijdeglans

Deze stevige papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglans papier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets warmere tint heeft.

* 300 grams
* Stevige papiersoort
* Zachte glans
* Gladder oppervlak
* Warme kleuren

 

Biotop

Deze stevige papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij biotop papier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets warmere tint heeft.

* 300 grams
* Stevige papiersoort
* Zachte glans
* Gladder oppervlak
* Warme kleuren

 

Fotokaart

Dit papier geeft je een kaartje een mooie hoogglansafwerking, zoals je dat kent van ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevige kartonsoort met aan de buitenzijde een hoogglans laminaat afwerking. De fotokaart-papiersoort is niet spierwit maar heeft een warme ondertoon, hierdoor worden de kleuren van je kaart ook wat warmer. Zoals de naam het aangeeft is deze papier soort zeer geschikt voor kaarten met foto’s.

* 300 grams
* Stevige papiersoort 
* Hoogglansafwerking aan de voorkant en een matte binnenzijde
* Warme kleuren
* Geschikt voor alle soorten kaarten, vooral kaarten met foto’s

 

Luxe Papiersoorten

Voor de luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag extra per kaart extra. Dit varieert van €0,10 per kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart.
 

Oud Hollands

Oud-Hollands papier heeft een mooie reliëf structuur, wat de kaarten net iets extra’s geeft. Het lijkt een beetje op aquarelpapier en is één van de populairste, luxe papiersoorten door de natuurlijke en nostalgische uitstraling. Vroeger werd dit papier veel gebruikt bij traditionele kaartjes. De kleur van het papier is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen. Deze papiersoort is ook erg geschikt om een kraft- of kartonachtergrond mee te simuleren.

* 300 grams
* Luxe papier met reliëf structuur
* Stevige papiersoort
* Nostalgische uitstraling en natuurlijk effect
* Lijkt op aquarelpapier
* Warme kleuren
* Kraft- of kartonachtergrond mee kunnen simuleren
* Veel gebruikt voor traditionele, klassieke en stoere kaarten

Let op: Oud-Hollands papier heeft als kenmerk dat het inkt meer absorbeert dan andere papiersoorten, hierdoor kunnen ontwerpen met grote kleurvlakken kleurverschil bevatten. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen.

 

Tinteretto

Tinteretto papier heeft een mooie reliëf structuur, wat de kaarten net iets extra’s geeft. Het lijkt een beetje op aquarelpapier en is één van de populairste, luxe papiersoorten door de natuurlijke en nostalgische uitstraling. Vroeger werd dit papier veel gebruikt bij traditionele kaartjes. De kleur van het papier is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen. Deze papiersoort is ook erg geschikt om een kraft- of kartonachtergrond mee te simuleren. Hier is geen foliedruk mogelijk

* 300 grams
* Luxe papier met reliëf structuur
* Stevige papiersoort
* Nostalgische uitstraling en natuurlijk effect
* Lijkt op aquarelpapier
* Warme kleuren
* Kraft- of karton en linnen achtergrond mee kunnen simuleren
* Veel gebruikt voor traditionele, klassieke en stoere kaarten

Let op: Tinteretto papier heeft als kenmerk dat het inkt meer absorbeert dan andere papiersoorten, hierdoor kunnen ontwerpen met grote kleurvlakken kleurverschil bevatten. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen.

 

Kraft

Echt kraftpapier voelt wat ruwer aan en heeft een stoere uitstraling. De papiersoort is wat stugger en minder goed te vouwen , daarom raden wij aan deze alleen voor enkele kaarten te gebruiken. Voor een dubbel kaartje kan je kiezen voor Oudhollands papier met een kraftlook achtergrond.

* 350 grams
* Luxe papier met reliëf structuur
* Stevige papiersoort
* Productietijd 1 dag langer
* Geen foliedruk mogelijk
* Veel gebruikt voor stoere en minimalistische ontwerpen

Parelmoer

Wil je een extra chique, glinsterende uitstraling voor jouw kaarten ontwerp? Kies dan voor Parelmoerpapier. Met deze stevige, unieke papiersoort krijgen je kaarten een luxe glanseffect die je vanuit alle kijkhoeken kunt zien. Alle kleuren op de kaart worden daardoor wat intenser. Parelmoerpapier is erg mooi te combineren met ontwerpen met lichte tinten.

* 290 grams
* Chique papier met glinster effect
* Stevige papiersoort
* Zichtbare glans vanuit alle kijkhoeken
* Kleuren worden wat intenser
* Extra mooi voor kaarten met lichte kleur tinten
* Mooi te combineren met een zilveren, gouden of parelmoeren envelop

 

Duurzaam papier-Eco

Gerecycled met zichtbare vezels, naturel uitstraling. Mooi om te drukken op een ontwerp met een "witte" achtergrond - zodat de structuur van het papier goed tot zijn recht komt.

* 300 grams
* zichtbare vezels
* Stevige papiersoort
* Gladde toplaag
* Kleuren worden wat matter
* Extra mooi voor kaarten met witte kleur achtergrond
* Mooi te combineren met een kraft envelop

 

Linnen structuur

Linnen structuur papier heeft een mooie reliëf structuur, wat de kaarten net iets extra’s geeft. Deze luxe papiersoort is alleen beschikbaar voor kaartne met foliedruk in een standaard formaat ( geen stanskaarten) Het lijkt een beetje op aquarelpapier en is één van de populairste, luxe papiersoorten door de natuurlijke en nostalgische uitstraling. Vroeger werd dit papier veel gebruikt bij traditionele kaartjes. De kleur van het papier is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen. Deze papiersoort is ook erg geschikt om een linnen, kraft- of kartonachtergrond mee te simuleren.

* 300 grams
* Luxe papier met reliëf structuur
* Mooie papiersoort
* Nostalgische uitstraling en natuurlijk effect
* Lijkt op aquarelpapier
* Warme kleuren
* Linnen, kraft- of kartonachtergrond mee kunnen simuleren
* Veel gebruikt voor traditionele, klassieke en stoere kaarten

Let op: Linnen papier heeft als kenmerk dat het inkt meer absorbeert dan andere papiersoorten, hierdoor kunnen ontwerpen met grote kleurvlakken kleurverschil bevatten. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen.

 

Papiersoort uitproberen met een proefdruk

Wil je zien hoe je kaart ontwerp er in het écht uit komt te zien? Maak dan een proefdruk voor maar € 1 ( met folie € 2,50). Kaartontwerpen en kleuren kunnen per papiersoort anders overkomen. Bij je bestelling van je proefdruk ontvang je een setje met voorbeelden van alle papiersoorten en envelop kleuren.

 

FSC® certificering

Al onze papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties.
Lees hier alles over FSC.