Veelgestelde vragen Zo Mooi kaartjes

 

Het ontwerpen van je kaartje

 

Bestellen

 

Prijzen

 

Verzending en levering

 

Enveloppen

 

Postzegels

 

Sluitzegels

 

Het ontwerpen van jouw kaartje


 

Kan ik de achterkant van de kaart laten bedrukken?

Jazeker, bij Zo Mooi kun je de voorkant, achterkant en beide binnenkanten laten bedrukken.

 

Wat zijn de voordelen van Zo Mooi?

Bij Zo Mooi houden we van kwaliteit en keuze. Hieronder onze voordelen op een rij.
- Op maandag t/m vrijdag voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden (foliedruk & berkenhout geeft 1 werkdag extra productietijd nodig ivm de speciale afwerkling) (lees meer)
- 8 stevige papiersoorten van hoge kwaliteit en 29 envelop kleuren
- Foliedruk in maar liefst 5 kleuren : goud, koper, rose, zilver, zwart
- Berkenhout en kraftpapier
- Alle kanten bedrukt! Voorkant, achterkant en binnenkanten
- Snelle verzending in Nederland en België
- Zelf jouw eigen kaarten maken en overal waar een computer staat versturen (dus ook in het buitenland!).
- Eigen collectie waar je jouw ontwerpen in kan bewaren

 

Ik weet niet of het een jongetje of een meisje wordt?

Kies twee kaartjes, de een voor als je een jongetje krijgt, de ander voor een meisje. Als je namelijk een persoonlijk account aanmaakt kun je verschillende kaartjes aanpassen en opslaan. Dus als je kindje geboren wordt, kun je op dat moment bepalen welk kaartje je daadwerkelijk wilt bestellen.

 

Hoe bepaal ik de kleuren van een kaartje?

De kleuren van je beeldscherm geven slechts een indicatie van de kleur van het kaartje. Om zeker te zijn van de kleuren van je kaartje raden wij aan om een proefdruk te bestellen. Je krijgt dan een echt kaartje, precies zoals het kaartje eruit kom te zien als je het straks gaat bestellen.

 

Ik wil graag mijn ontwerp of gekozen kaartje aanpassen maar het lukt me niet met de editor, wat moet ik doen?

Wij helpen je graag met het aanpassen van jouw gekozen ontwerp. Stuur een mailtje naar ons en geef aan om welk kaartje het gaat en wat je graag veranderd wil hebben. We gaan dan voor je aan de slag.

 

Ik wil graag het formaat (liggend, staand, vierkant) of een enkele- of dubbele kaart omzetten. Wat moet ik doen?

Wij helpen je graag met het aanpassen van je gekozen kaartje. Stuur een mailtje naar ons toe en geef aan om welk kaartje het gaat en wat je graag veranderd wil hebben. We gaan dan voor je aan de slag.

 

Kan ik ook andere lettertypes kiezen?

Je kunt een keuze maken uit de lettertypes die op de site geboden worden. Het is helaas niet mogelijk om andere lettertypes, die niet in onze editor staan, te gebruiken.
Eventueel zou je eigen teksten met jouw opgemaakte lettertypes deze wel als (hoge resolutie) afbeeldingen in kunnen laden.

 

Ik heb zelf een leuke (clip-art) afbeelding gevonden. Kan ik die gebruiken?

Je kunt eigen (gevonden) afbeeldingen uploaden bij het onderdeel ‘afbeelding’ in de editor en plaatsen in je kaartje. Let er altijd wel even goed op dat je de afbeelding ook mag gebruiken.
Zo Mooi is namelijk niet aansprakelijk als er een afbeelding gebruikt wordt waar andere mensen wellicht de rechten van bezitten. Dat risico is voor de gebruiker zelf. De afbeeldingen in onze editor zijn allemaal afgestemd met de ontwerpers ervan en kun je zonder problemen gebruiken.

 

Hoe lang blijven mijn kaartjes (ontwerpen) in mijn account staan?

Jouw kaartjes blijven altijd in je account staan, zolang je het account bij Zo Mooi aanhoudt. Als je jouw account verwijdert, dan verwijder je hiermee al je gegevens, ook je ontwerpen en opgeslagen kaartjes worden verwijderd.

 

Ik heb mijn proefdruk niet opgeslagen/geen account aangemaakt. Hoe kan ik mijn proefdruk terugzien?

Geen probleem! Als je een account aanmaakt en ons dan een seintje geeft, slaan wij de proefdruk erin op en sturen je dan een mail.

 

Zijn jullie kaarten duurzaam?

Al onze kaarten worden gedrukt op FSC-gecertificeerd papier. Verder gebruiken we digitale drukpersen. Omdat we per bestelling precies het aantal produceren wat de klant via onze webshop bestelt, ontstaat nergens in het hele bestel- en leverproces onnodig afval. Het drukproces maakt gebruik van voor de mens volstrekt onschadelijke - dus 100% niet giftige - ‘droge inkt’ (toner), waarbij tijdens het drukproces bovendien niets verloren gaat. Het drukproces maakt geen gebruik van alcohol, oplosmiddelen, ontvlambare materialen of andere chemische stoffen die belastend voor het milieu en voor de mens kunnen zijn.

 

Bestellen


 

Tot hoe laat kan ik mijn kaartjes bestellen?

Op maandag t/m vrijdag voor 17.00u besteld, dezelfde dag verzonden. Je ontvangt je kaartjes in de meeste gevallen de volgende werkdag.
Foliedruk & Berkenhout hebben 1 werkdag productietijd extra nodig ivm de bijzondere afwerking

 

Ik woon in het buitenland. Kan ik dan ook bij Zo Mooi bestellen?

Ja, dat kan uiteraard. Verzending NE/BE/DE tot 50 stuks € 3,95  -  vanaf 50 stuks € 4,95. Overige landen tot 50 stuks € 11,95  - vanaf 50 stuks  €14,95 . Wil je jouw pakket in Noorwegen of Zwitserland laten bezorgen, neem dan even contact met ons op.

 

Ik heb een bestelling geplaatst maar wil graag nog iets wijzigen (papiersoort, aantal kaartjes, tekstfouten). Kan dat?

Bestellingen die je plaatst, gaan bijna direct in productie. We raden je aan om ons direct te mailen én bel ons even via 06-51635391. Wij kijken dan voor je of je bestelling al in productie is, of dat we je bestelling nog kunnen annuleren, zodat je een nieuwe bestelling kunt doen.

 

Prijzen


 

Wat kosten de kaarten bij Zo Mooi?

De prijs van jouw kaart(en) verschilt per soort kaart, het aantal en gekozen papiersoort. Hoe meer kaarten je bestelt in een keer, hoe scherper de prijs. Bij onze prijzen overzicht pagina kun je de precieze kosten voor de kaartjes bekijken. En als je een kaartje bekijkt kun je de prijs gelijk berekenen met de prijzencalculator. . Een overzicht van de prijzen vind je hier

Je kunt ook je kaartjes rechtstreeks versturen naar één of meer adressen! Binnen Nederland: Voor slechts €1,44 extra per kaartje onder 20 gram  - € 2,40 per kaartje boven de 20 gram (postzegel inbegrepen) worden de kaartjes direct op de mat bezorgd bij familie en vrienden.  Buiten Nederland : € 2,03 extra per kaartje onder de 20 gram - € 3,58 per kaartje boven de 20 gram.

 

Is de prijs inclusief alles?

Als je een bestelling plaatst bij Zo Mooi, dan zijn er geen onverwachte kosten:

- Alle prijzen zijn inclusief BTW.
- Er komen geen drukkosten meer bovenop de prijs

 

Wat kost een proefdruk?

Voor je eerste proefdruk bij Zo Mooi, betaal je de speciale prijs van maar €1,- (proefdruk met folie of berkenhout € 2,50) ! Je ontvangt dan direct een waaier met al onze papiersoorten en envelopkleuren. Daarna betaal je de standaard kaartprijs. Een overzicht van de prijzen vind je hier

 

Kan ik korting krijgen?

De prijs voor het drukwerk wordt bepaald aan de hand van stapelkorting (staffels), hierin is de korting al verwerkt. Hoe meer kaartjes je bestelt, hoe lager de prijs per stuk. Het formaat en de papiersoort zijn van invloed op de prijs. Bereken de prijs van jouw kaartje met onze prijzencalculator.

 

Verzending & levering


 

Kan ik mijn kaartjes rechtstreeks versturen naar familie en vrienden?

Jazeker! Wij bieden een speciale direct verzendservice waar je zelf al jouw adressen kan toevoegen.
- Kies bij het bestellen voor rechtstreeks verzenden.
- Vul daarna al jouw adressen toe. Dit kun je handmatig doen of het is mogelijk met een Excel bestand meerdere adressen tegelijk te uploaden.

Download het voorbeeld adressen Excel bestand hier.

 

Kan ik een deel van mijn kaartjes naar mijzelf en het andere deel rechtstreeks laten versturen?

In dit geval adviseren wij 2 om bestellingen te plaatsen.
Eén bestelling voor jezelf door "Pakket bestellen" te kiezen in het bestelformulier.
Bij tweede bestelling die je graag rechtstreeks naar vrienden en familie kies je voor "Rechtstreeks verzenden", daarna kun je alle adressen invoeren of uploaden met een Excel bestand.

 

Wat zijn de verzendkosten?

De verzending voor een pakketje naar NE/BE/DE tot 50 stuks is € 3,95 - vanaf 50 stuks € 4,95
Wil je het pakketje voor 12:00 bezorgd - dat kan , je betaald daarvoor een toeslag van € 15,-

Overige landen tot 50 stuks € 11,95 - vanaf 50 stuks € 14,95
Wil je jouw kaartjes in Noorwegen of Zwitserland laten bezorgen? Neem dan even contact met ons op.

Wil je jouw kaarten rechtstreeks laten verzenden aan familie en vrienden? Je kunt ook je kaartjes rechtstreeks versturen naar één of meer adressen! Binnen Nederland: Voor slechts €1,44 extra per kaartje onder 20 gram  - € 2,40 per kaartje boven de 20 gram (postzegel inbegrepen) worden de kaartjes direct op de mat bezorgd bij familie en vrienden.  Buiten Nederland : € 2,03 extra per kaartje onder de 20 gram - € 3,58 per kaartje boven de 20 gram.

 

Vanaf welk aantal kaartjes wordt mijn bestelling pakketpost?

Bestellingen vanaf 20 kaartjes of enveloppen worden als pakketpost verzonden. Indien er minder dan 20 kaartjes of enveloppen worden besteld dan worden deze met de reguliere post verstuurd als brievenbuspost. Hou er rekening mee dat reguliere brievenbuspost iets langer kan duren. Dit is afhankelijk van de bezorgmomenten, in Nederland van dinsdag t/m zaterdag, meestal binnen 24 uur. 

 

Mijn kaartjes zijn niet op tijd geleverd, wat nu?

Voor de verzending maken wij gebruik van PostNL in Nederland en bpost in België. Als je jouw kaartjes op tijd besteld hebt, maar niet binnen de verwachte levertijd hebt ontvangen, laat dit ons weten via het contactformulier of bel ons even via 06-51635391 (werkdagen tussen 10:00 - 16:00). Wij gaan dan gelijk achter je pakketje aan.

 

Kan ik mijn bestelling retour sturen?

Alle bestellingen op Zo Mooi zijn maatwerk, elk besteld kaartje wordt speciaal voor jou gedrukt. Het herroepingsrecht is daarom niet van toepassing op onze bestellingen, je kunt je bestelling niet retour sturen. Zo Mooi  garandeert echter een 100% klanttevredenheid op al haar diensten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Bekijk meer informatie over onze garantie.

 

Kan ik achteraf betalen?

Ja, dat kan. Soms kan het voorkomen dat het niet lukt om met de reguliere online betaalmethodes te betalen. Neem dan contact met ons op, zodat wij achteraf een factuur kunnen sturen. Binnenkort stappen we over op een andere aanbieder van online betaalmethoden, waarbij ook voor de optie ‘after-pay’ gekozen kan worden.

 

Ik woon in België. Geldt daar een speciale levertijd voor?

Ben je een klant uit België, dan zijn de levertijden voor proefdrukken net wat anders dan in Nederland.

Proefdrukjes en bestellingen met minder dan 5 kaartjes

Proefdrukjes en bestellingen met minder dan 20 kaartjes worden in België binnen 5 werkdagen geleverd. Wanneer je de bestelling op maandag t/m vrijdag vóór 17.00 uur doet, worden de kaartjes dezelfde dag nog gedrukt en verzonden ( Foliedruk& berkenhout + 1 werkdag productietijd). Dat houdt in dat we de bestelling aan PostNL geven. In België wordt dit overgedragen aan bpost die de bestelling binnen 7 werkdagen bij jou aflevert. Wij hebben hier helaas geen invloed op.

Bestellingen met meer dan 20 kaartjes

Bestel je meer dan 20 kaartjes, dan gaat jouw bestelling met de pakketpost mee. Op maandag t/m vrijdag vóór 17.00 uur besteld = dezelfde dag nog gedrukt en aan PostNL geleverd. PostNL draagt het pakket over aan bpost om het pakket bij jou af te leveren. Normaal gesproken wordt het pakketje op de eerstvolgende werkdag bezorgd. Zo kan je snel de kaarten aan je familie en vrienden sturen.

 

Enveloppen


 

Kan ik mijn enveloppen vooraf bestellen?

Dat kan! De enveloppen bestel je gemakkelijk vooraf via deze link. Heel handig, want dan heb je genoeg tijd om ze op je gemak te schrijven.

 

Welke enveloppen zitten er bij de kaartjes?

Je kunt voor de enveloppen kiezen uit meer dan 29 verschillende kleuren.
Het is geen verplichting om enveloppen bij je kaartjes te bestellen, maar wel erg handig natuurlijk. Wil je een andere kleur enveloppen dan de standaard kleuren, dan kan dat uiteraard. Neem daarvoor even contact met ons op via het contactformulier, dan komt het prima in orde. Houd er wel rekening mee dat afwijkende wensen en kleuren vaak wel iets duurder zijn. Uiteraard informeren we je hierover vooraf.

 

Postzegels 

Zijn postzegels bij de bestelling inbegrepen?

Nee, die zijn niet inbegrepen. Je kunt bij het postkantoor postzegels of indien van toepassing speciale geboortezegels kopen. Deze hebben dezelfde prijs als een gewone postzegel maar zijn speciaal voor geboortekaartjes ontworpen.

 

Hoeveel postzegels moeten er op mijn kaartje?

Voor deze vraag verwijzen we je door naar de website van PostNL: hier kun je precies zien hoeveel postzegels op je envelop moeten - dit is namelijk afhankelijk van het gewicht. Voor kaarten is dit eigenlijk altijd 1 zegel, tenzij je extra post toevoegt in de envelop.

Let op: Voor post in België (Bpost) geldt dat vierkante kaartjes met 2 postzegels verstuurd moeten worden. Meer informatie op de bpost website.

Belgisch vierkant: Speciaal voor België hebben wij het speciale Belgische kaartformaat, het formaat van 12x13,5. Deze is “Bpost vriendelijk” waardoor je in principe maar 1 postzegel per envelop nodig hebt.
Al onze kaart ontwerpen zijn om te zetten naar dit formaat. Neem contact op met de klantenservice als je hier hulp bij nodig hebt.
 

 

Sluitzegels 

Wat kosten sluitzegels?

De sluitzegels met standaard ontwerp zijn € 5,50 per vel van 25 stuks, vanaf 2 vellen begint de staffelkorting. Klik op een sluitzegel om meer te lezen over de staffelkorting.
De luxe sluitzegels met echt goudfolie zijn €5,95 per vel van 25 stuks.

 

Hoe groot zijn de sluitzegels?

De sluitstickers hebben een diameter van 35 mm.

 

Kan ik de sluitzegels vooraf bestellen?

Jazeker, het is mogelijk om de sluitzegels vooraf te bestellen