Bijzondere geboortekaartjes met een babyfoto als eye-catcher

Het is zover ! Jullie kindje is geboren en je wil graag dé perfecte foto maken voor op het geboortekaartje, als DiY label of in de pocketfold. Je hebt dan de keuze om zelf de foto te maken of bij een newborn fotograaf een shoot te boeken. In beide gevallen is het goed om je alvast te orienteren en een moodboard aan te maken van de sfeer en soort foto die je in gedachten hebt. Je kan daarvoor kijken op pinterest. Zo Mooi heeft een bord voor je aangemaakt met heel veel inspiratie. Alle newborn fotografen hebben een account op instagram, wij hebben alvast een lijstje voor je klaargezet met onze favorieten !

Tips & Tricks voor het maken van de perfecte newborn foto

1.Kies het tijdstip van de "fotoshoot"

Geniet de eerste dagen van de geboorte lekker van elkaar en rust uit ! De eerste paar dagen heeft je kindje vaak nog te maken met vouwen en andere minder mooie elementen. Het babyschone gevoel dat je in je foto wilt, laat zich beter vastleggen na dag 5. Hoe jonger de baby, des te dieper deze slaapt. Als een kindje net gedronken heeft, dan zijn ze uiteraard het meest tevreden. Als het enigszins kan, probeer een sessie dan vlak na een voedingsmoment te plannen. Echt pasgeborenen, in de eerste week, anderhalve week, krullen zich nog helemaal op in de houding die ze uit de baarmoeder kennen. Daarna neemt dat snel af. Wil je dat in beeld hebben, zorg dan dat je er op tijd bij bent.

2.Gebruik zoveel mogelijk daglicht

Daglicht zorgt voor een heel zacht en natuurlijk effect. Dit is precies het effect dat je wil bereiken bij het fotograferen van een newborn. Fotografeer daarom in de buurt van een groot raam. Gebruik liever geen flits om de baby zo min mogelijk te storen. Een wiegje met een wit hemeltje is ideaal en kan bijna als een soort 'lichttentje' fungeren.
 

3.Rustige omgeving maar geen stilte

Probeer een rustige omgeving voor de kleine te creëren. Ze kunnen immers schrikken van onverwachte geluiden. Een goede truuk is dan, om de slaapkamer juist NIET helemaal stil te laten zijn. Als het wel helemaal stil is schrikken ze namelijk behoorlijk van een dichtslaande deur, blaffende hond of de deurbel. Beter is het om een zacht, rustig muziekje aan te zetten op de achtergrond. Het continue geluid op de achtergrond werkt dan juist rustgevend en dempt 'onverwachte' geluiden.
 

4.Tips

Slaapt je kindje bijna? Zachtjes over de neus strelen zorgt er vaak voor, dat ze de ogen sluiten. En om een baby in een bepaalde richting te laten kijken, kan het al voldoende zijn om ze even over de wang te aaien. Dankzij een aangeboren reflex zal de baby in die richting kijken. Het werkt niet bij elke baby, maar is de moeite van het proberen waard!
 

5.Oog voor detail Handjes of voetjes zijn natuurlijk prachtig om te fotograferen.

Combineer ze eventueel met jullie eigen handen, om te laten zien hoe klein ze echt zijn.
 

6.Trends

Een babyfoto is heel persoonlijk, je kunt van te voren op pinterest gaan zoeken naar een houding en uitstraling die je mooi vindt. Je hebt dan een startpunt voor je "shoot"
 

7.Last but not least

Neem de tijd Alles voorbereid: een warme ruimte, baby net gegeten, camera in aanslag, muziekje aan... En toch heeft je baby er geen zin in. Wat voor alle kinderen geldt, geldt zeker ook voor pasgeborenen: wees geduldig. Kleintjes laten zich niet sturen. Als dat inhoudt dat er een extra voeding of troostmoment moet komen, dan is dat maar zo! Bovendien is een baby vaak na twee of drie verschillende foto poses wel klaar , dus verwacht niet teveel. Een geboortekaartje met de foto van je baby is heel bijzonder, dus gun ook jezelf de tijd en plan eventueel een nieuw momentje in.

 

Bijzondere geboortekaartjes met een babyfoto

Zo Mooi werkt graag samen met andere professionals. De babyfoto's in de geboortekaartjes en op de DiY fotokaarten zijn van nederlandse en belgische newborn fotografen. Bij elke babyfoto staat het instagram account van de fotograaf vermeld. Het is absoluut een aanrader om de newborn foto's te laten maken door een professionele fotograaf - ze zijn dan goed te gebruiken op het geboortekaartje en je hebt een prachtige serie foto's om te bewaren.

koperfolie
rosefolie
Labelkaartje
labelkaartje&folie
labelkaart
labelkaart
labelkaart
stans+folie
Geboortebloem November
stans+folie
stans+folie
Filters
Wis alle filters