Babyfoto Tips & Tricks
home > Babyfoto Tips & Tricks

Babyfoto tips & tricks

Bijzondere geboortekaartjes met een babyfoto als eye-catcher

Zo Mooi werkt graag samen met andere professionals. De babyfoto's in de geboortekaartjes en op de DiY fotokaarten zijn van nederlandse en belgische newborn fotografen. Bij elke babyfoto staat de insta account van de fotograaf vermeld. Het is absoluut een aanrader om de newborn foto's te laten maken door een professionele fotograaf - ze zijn dan goed te gebruiken op het geboortekaartje en je hebt een prachtige serie foto's om te bewaren.

De fotografen waar Zo Mooi mee samenwerkt:


 

 

Mocht je de foto van je baby zelf willen maken (een leuke uitdaging) , lees dan de onderstaande tips & tricks.

1. Kies het tijdstip van de "fotoshoot"
Geniet de eerste dagen van de geboorte lekker van elkaar en rust uit ! De eerste paar dagen heeft je kindje vaak nog te maken met vouwen en andere minder mooie elementen. Het babyschone gevoel dat je in je foto wilt, laat zich beter vastleggen na dag 5. Hoe jonger de baby, des te dieper deze slaapt. Als een kindje net gedronken heeft, dan zijn ze uiteraard het meest tevreden. Als het enigszins kan, probeer een sessie dan vlak na een voedingsmoment te plannen. Echt pasgeborenen, in de eerste week, anderhalve week, krullen zich nog helemaal op in de houding die ze uit de baarmoeder kennen. Daarna neemt dat snel af. Wil je dat in beeld hebben, zorg dan dat je er op tijd bij bent.

2. Gebruik zoveel mogelijk daglicht.
Daglicht zorgt voor een heel zacht en natuurlijk effect. Dit is precies het effect dat je wil bereiken bij het fotograferen van een newborn. Fotografeer daarom in de buurt van een groot raam. Gebruik liever geen flits om de baby zo min mogelijk te storen. Een wiegje met een wit hemeltje is ideaal en kan bijna als een soort 'lichttentje' fungeren.

3. Rustige omgeving maar geen stilte!
Probeer een rustige omgeving voor de kleine te creëren. Ze kunnen immers schrikken van onverwachte geluiden. Een goede truuk is dan, om de slaapkamer juist NIET helemaal stil te laten zijn. Als het wel helemaal stil is schrikken ze namelijk behoorlijk van een dichtslaande deur, blaffende hond of de deurbel. Beter is het om een zacht, rustig muziekje aan te zetten op de achtergrond. Het continue geluid op de achtergrond werkt dan juist rustgevend en dempt 'onverwachte' geluiden.

4. Tips
Slaapt je kindje bijna? Zachtjes over de neus strelen zorgt er vaak voor, dat ze de ogen sluiten. En om een baby in een bepaalde richting te laten kijken, kan het al voldoende zijn om ze even over de wang te aaien. Dankzij een aangeboren reflex zal de baby in die richting kijken. Het werkt niet bij elke baby, maar is de moeite van het proberen waard!

5. Oog voor detail Handjes of voetjes zijn natuurlijk prachtig om te fotograferen.
Combineer ze eventueel met jullie eigen handen, om te laten zien hoe klein ze echt zijn.

6. Trends
Een babyfoto is heel persoonlijk, je kunt van te voren op pinterest gaan zoeken naar een houding en uitstraling die je mooi vindt. Je hebt dan een startpunt voor je "shoot"

7. Last but not least
Neem de tijd Alles voorbereid: een warme ruimte, baby net gegeten, camera in aanslag, muziekje aan... En toch heeft je baby er geen zin in. Wat voor alle kinderen geldt, geldt zeker ook voor pasgeborenen: wees geduldig. Kleintjes laten zich niet sturen. Als dat inhoudt dat er een extra voeding of troostmoment moet komen, dan is dat maar zo! Bovendien is een baby vaak na twee of drie verschillende foto poses wel klaar , dus verwacht niet teveel. Een geboortekaartje met de foto van je baby is heel bijzonder, dus gun ook jezelf de tijd en plan eventueel een nieuw momentje in.

 

koperfolie
koperfolie
koperfolie
rosefolie
goudfolie
goudfolie
Filters
Wis alle filters